6 דברים שיש לדעת על קטגוריה 8
אוגוסט 28, 2016 at 12:53 pm כתיבת תגובה
לאחרונה אושר ופורסם תקן ANSI/TIA-568-C.2-1 התומך בקצבי תקשורת של 25G, 40G ובעתיד אף 50GBase-T על כבילת נחושת מסוג קטגוריה 8 ( Category 8 ) . הנה כמה דברים שחשוב לדעת:
- מה המרחקים שניתן להגיע אליהם? קטגוריה 8 מיועדת למקסימום 30 מטר על פי התקן. קצר בהרבה מ 100 מטר שהיה נהוג קודם לכן.
- נראה לי מוכר…. לקטגוריה 8 ממשק מחבר מוכר בתצורה של RJ45 . כך שיש תאימות לפנלי מבואות ולוחיות קיר של תקנים קודמים.
- סיכוך – בניגוד לקטגוריות קודמות בהן היה אפשר לבחור בין מחברים וכבלים מסוככים או לא-מסוככים, בקטגוריה 8 יש רק מסוכך.
- למה קטגוריה 8 מיועדת? בעיקר לדטה-סנטר. אם נפרט יותר, אז לקישור בין מתגים לשרתים במהירויות של 25G ו 40G , מהירויות שהיו שמורות בעבר לכבילה אופטית. עם מגבלה של 30 מטר, קטגוריה 8 אינה מיועדת לחיבור לתחנות העבודה באנטרפרייז גדול.
- ומה לגבי כבילה לתחנות העבודה? כאן הפיתרון האפקטיבי ביותר הוא עדיין קטגוריה 6A. במקרה של ++ PoE, מומלץ להשתמש בכבל המאפשר פיזור חום אופטימאלי מסוג Panduit MaTrix Category 6A.
- הצעד הבא... שימוש רחב בקטגוריה 8 יתרחש ב 2017 בעת שיצרני מערכות תקשורת ירחיבו את ההיצע שלהם כדי לאפשר ללקוחות הקצה ליהנות מיתרונות התקן החדש.
Entry filed under: category 6a, category 8, Fiber Optics, panduit, Uncategorized.
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed