עמידות של חדרי מחשב ברעידות אדמה
מרץ 20, 2011 at 1:47 pm כתיבת תגובה
בהמשך לפוסטים קודמים בנושא עמידות של ארונות שרתים וחדרי מחשב ברעידות אדמה , ובעקבות הרעידה הגדולה ביפן, נשאלתי מס' פעמים השבוע מה השיטה המועדפת להגנה על הרציפות העסקית של ארגונים בעלי חדרי מחשב בעת רעידות אדמה.
קיימות שתי שיטות עיקריות:
1. קיבוע ארון השרתים לבטון
2. בסיס מבודד (בסיס סיסמי) מתחת לארון השרתים.
לא אחזור על הפוסטים הקודמים. חשוב רק לציין שהשיטה הראשונה מונעת את הנפילה הפיזית של הארון אך לא מונעת נזק חמור לציוד ה IT ובוודאי שאינה מסייעת רבות לקיום הרציפות העסקית. אמנם, צוות העובדים לא יפגע מנפילת ארון, אך בתום רעידת האדמה , החברה תיאלץ לרכוש ולהתקין ציוד IT חדש, כולו או חלקו, והסכנה היא לאובדן רציפות עסקית למספר שבועות. לא נוח לי להשתמש בשפה בוטה אך זהו, לעניות דעתי, כסת"ח.
הבסיס הסיסמי (קרוי ISOBASE ) מספק הגנה מליאה, סופג את האנרגיה הקינטית של רעידת האדמה ומגן על מערכות ה IT שימשיכו לעבוד גם בעת רעידת האדמה.
הרי לינק לסרט שמשווה בין שתי השיטות.
המרעד המעבדתי מדמה את התנודות של רעידת האדמה בעיר KOBE ביפן. הארון השמאלי מעוגן לרצפה. הטראומה על ציוד ה IT בארון המעוגן לרצפה ברורה. ציוד IT שאינו מוקשח יינזק באופן בלתי הפיך.
בארון הימני לעומת זאת, ציוד ה IT ימשיך לעבוד באין מפריע. גם מערכות האחסון.
לפי מייל שקיבלתי מדון האבארד, מחברת WORKSAFE שבקשר עם לקוחותיה מיפאן, אף ארון המצויד בבסיס הסיסמי לא ניזוק ברעידת האדמה העצומה ( 9 בסולם ריכטר) שהתרחשה בשבוע שעבר.
אני מביע את הערכתי והזדהותי עם העם היפאני בעת קשה זו.
Entry filed under: tier 4, Uncategorized, רעידות אדמה. Tags: datacenter earthquake protection, earthquake, NEBS, tier 4.
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed