לקחים מתקלות בחדרי מחשב 2 #
יולי 8, 2010 at 5:42 pm כתיבת תגובה
מוקד השרות שלנו קיבל את הקריאה. התראה על נזילת מים התקבלה מחדר המחשב של אחד מלקוחותינו. חוות השרתים הושבתה. צוות השירות שלנו הוזנק למקום.
מדובר בחדר מחשב מתקדם שבו מיזוג האווויר מבוסס ברובו על יחידות קירור שורה ( ROW COOLING ) מסוג cooloop של קנור אמרסון. זהו חדר בינוני בגודלו (עומס IT של מאות קילוואט) אך מתקדם ומקצועי מאוד. האם הנזילה מקורה בתשתית מיזוג האוויר שאנו התקנו?
בעוד הצוות בדרכו לאתר, הגיעה צפירת ההרגעה. מסתבר שהמנקה החרוצה של אותו אתר, החליטה לשטוף את רצפת חדר המחשב. מי השטיפה הגיעו לאחד מחיישני המים מתחת לרצפה הצפה והפעילו את מערכת ההתראה וזו השביתה את יחידות מיזוג האוויר.
מסקנות ולקחים:
1. כניסת המנקה לחדר הייתה צריכה להיות מפוקחת. אין להכניס דלי מים לדטה סנטר. הדלי צריך להישאר מחוץ לאולם המחשב או בפנים בסמוך לדלת הכניסה. את הרצפה הצפה יש לנקות עם סמרטוט לח בלבד. על עובדי הניקיון לעבור הדרכה מתאימה ולעבוד תחת פיקוח.
2. המערכת עבדה כפי שתוכננה. אך האם הנוהל היה נכון? על מנהל חדר המחשב להחליט האם באמת יש צורך בהשבתת מערכות המיזוג כתוצאה מהתראה של חיישן אחד. לדעתנו, לא.
יש לכם סיפור טוב על לקוחים מתקלות בחדרי מחשב ? שתפו את הקהילה כתבו לי
יגאל שניידר
Entry filed under: Best Practices, cooltherm, Data center, DR, High Density Cooling, in-rack cooling, InRow, row cooling, Uncategorized, Water Cooling, אולמות מחשב, ארונות מקוררי מים, חוות שרתים, מערכות גילוי כיבוי, מרכזי נתונים, ניהול חדרי מחשב, שרתי להב. Tags: Alexander Schneider, Data Center Cooling, InLine, InRow, IT ירוק, Knurr, row cooling, tier 4, אולמות מחשב, אלכסנדר שניידר, ארונות שרתים, קירור מים, רצפה צפה, תוכנית התאוששות מאסון.
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed