ניהול נבון של הרצפה הצפה

מרץ 9, 2009 at 12:59 pm כתיבת תגובה

במרבית חדרי המחשב קיימת רצפה "צפה" אשר משמשת בד"כ להיסע אוויר קר לצורך קירור השרתים ולצורך תיעול כבלים ותשתיות אחרות. כאשר אנו בוחנים את הדרכים להתייעלות אנרגטית של חדר המחשב, אנו קוראים לא פעם לניהול נבון של הרצפה הצפה. למה הכוונה?

אנרגיה רבה מושקעת בחדרי המחשב בקירור אוויר. אנרגיה זו מתבטאת בהוצאה כספית שוטפת ( OPEX ). בארגונים רבים לא בוחנים הוצאה זו כחלק מהוצאות התפעול של חדר המחשב אך בארגונים נאורים יותר מנתחים הוצאה זו לפרטי פרטים. הסיבה העיקרית היא שחשבון החשמל של חדרי המחשב בכללותו מגיעה כבר ל 40% מהוצאות התפעול של חדר המחשב וחלק נכבד מהוצאה זו מוקדש לקירור.

בסקרים שאנו עורכים בחדרי מחשב אנו רואים שחלק גדול מאוד מהאוויר הקר המיוצר על ידי מערכות מיזוג האוויר, אינו ממלא את ייעודו. כ 50% מהאוויר הקר אינו מגיע לציוד ה IT ומסתחרר לו בחדר המחשב. לאוויר כזה אנו קוראים Bypass Air , אוויר עוקף בתרגום חופשי. כלומר, מערכות מיזוג האוויר שעלו ממון רב, משקיעות אנרגיה רבה ביצור אוויר קר ש 50% ממנו מתבזבז.

חלק משמעותי מבזבוז זה נובע מפתחים ברצפה הצפה, חלקם הגדול פתחי כבילה או פתחים מיותרים. במחקר של מכון Uptime בעשרות חדרי מחשב בארה"ב נמצא שפתח כבילה בלתי מבוקר הנמצא בתוך הארון או מחוצה לו, גורם לבזבוז אוויר קר ( bypass air ) של כ 1.5 קילו-וואט שעה. בעלויות החשמל של ישראל, העלות המצטברת של פתח כזה יכולה להגיע לארבעת אלפים ש"ח בשנה. בחדר מחשב שבו פתחים רבים כאלו, זוהי עלות כבדה אך נסתרת שקשה לאמוד אותה ללא סקר מקצועי.

כפי שציינו לא פעם, השימוש בנוהגים מתקדמים ( best practices ) מאפשר חיסכון והתייעלות כלכלית וטכנולוגית. גם כאן הפתרון מגיע בדמות מוצרים זמינים ולא יקרים כגון פתחי מברשת ואביזרים אחרים. החזר ההשקעה מהיר מאוד ומביא גם להקלה מעשית למערכות המיזוג הקיימות. שדרוג ירוק וניהול נבון – נכון תמיד ובייחוד בזמן מיתון.

clip_image002

Entry filed under: Uncategorized, חדר מחשב ירוק, רצפה צפה, שדרוג חדרי מחשב. Tags: , , .

האם ל IT הירוק יש עתיד בעת המיתון? נתונים על חדרי מחשב מהעיתונות המקצועית

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


פידים

הבלוג הוקם ומנוהל בסיוע:


%d בלוגרים אהבו את זה: