כמה עולה מ"ר של חדר מחשב?
אפריל 23, 2008
כמה עולה מ"ר של חדר מחשב? ובכן, תלוי אם מחלקים את העלות בכל השטח שכולל שטחי שרות ואת שטח חדר האנרגיה, או רק את שטח ה IT שהוא בערך השטח של הרצפה הצפה.
חדר מחשב ברמה של Tier 4 נבנה בימים אלה בניופורט , ויילס שבאנגליה. מרכז נתונים זה נבנה על ידי NGD ( Next Generation Data Ltd ) ויקרא NGD1 . גודלו כ 37,000 מ"ר והוא יחולק ל 15 חדרים נפרדים כדי לאחסן לפחות 15 לקוחות גדולים שונים. עלות הבנייה היא כ 400 מיליון דולר ( מעל 10,000$ למ"ר). לא נמסר כמה מתוך השטח הזה יהיה ל IT בלבד כלומר כמה יהיה שטח הרצפה הצפה.
אם ננחש שכ 40% משטח המתקן ייוחד לרצפה צפה הרי שמחיר מ"ר יהיה כ 27,000 $.
חדר מחשב ברמה של Tier 3 נבנה בימים אלה על ידי חברת VISI במיניאפוליס בעלות של 19 מיליון דולר. גודל המתקן כ 4600 מ"ר בסה"כ ( $4,000 למ"ר) מתוכו כ כ 1,200 מ"ר יהיה שטח רצפה צפה המיוחד ל IT. אם מודדים לפי פרמטר זה הרי שעלות כל מ"ר היא כ 15,000 $ למ"ר.
Entry Filed under: Data center, אולמות מחשב, מרכזי נתונים. תגים: tier 4, אולמות מחשב, דטה סנטר, חדר מחשב, מרכזי נתונים.
1 Comment Add your own
Leave a Comment
Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <pre> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1.
אילן | פברואר 28, 2009 at 8:55 am
וכמה עולה כל מ"ר של חוות שרתים ברמה של Tier 2 ? כמו חוות השרתים של ספקי האינטרנט בישראל (בזק בינלאומי , אינטרנט זהב 012 , נטויזין) ?
וכמה עולה כל מ"ר של חוות שרתים ברמה של Tier 1 (יש מצב שהם בכלל Tier ברמה 1 עקב העבודה בעיניים שלהם על הלקוחות בישראל) ? כמו חוות השרתים של ספקי האינטרנט בישראל (בזק בינלאומי , אינטרנט זהב 012 , נטויזין) ?