Green IT :צריכת החשמל של חדרי המחשב

מרץ 14, 2008

נתונים עדכניים של ה uptime institute וה EPA שופכים אור על המצב הנוכחי בחדרי המחשב בארה”ב.
נתון מעניין אחד הוא שקצב קניית השרתים הואט לכ 9% בממוצע בשנים 2006-7. זאת ירידה משמעותית יחסית ל 5 השנים בקודמות שם ממוצע קניות השרתים עלה ב 13.6% בשנה. ניתן לייחס זאת למגמת הוירטואליזציה. עם זאת, מעניין לראות שמס’ השרתים ממשיך לצמוח למרות הוירטואליזציה.
נתון מעניין נוסף הוא שצריכת החשמל של חדרי המחשב במגה-וואטים עלתה בשנתיים אלו ב 12%. כלומר, למרות הוירטואלזיציה ולמרות השיפורים בטכנולוגיות השרתים, צריכת האנרגיה ממשיכה לעלות בקצב מהיר.  עליית מחירי האנרגיה מבטיחה שההוצאה הישירה בחשבון החשמל תעלה בקצב מהיר אף יותר!

בדיקה שערך המכון בקרב חבריו הראה שצריכת החשמל של השלישון העליון עלה ב 24% בשנה, והשלישון התחתון כמעט לא עלה כלל.
ה EPA , הסוכנות להגנת הסביבה של ארה”ב,  חוזה שצריכת החשמל של חדרי המחשב תוכפל בשנים 2006 -2010 בקצב של 15.7% בשנה, זאת גם בהתחשב בוירטואליזציה.  נתון נוסף: ה EPA חוזה ש 10 תחנות חשמל של 1,000 מגה-וואט כ”א יידרשו להיבנות עד 2010 רק כדי לספק את צריכת החשמל הגוברת של חדרי המחשב בארה”ב. עוד 20 תחנות כוח כאלו יידרשו להיבנות בין 2015-2010.

מגמת ה חדר המחשב הירוק היא תגובה של התעשייה לתופעה זו. מעניין לראות את תגובת התעשייה: בחלקה - התעלמות מוחלטת, בחלקה האחר, יישום נלהב.  האם התשובה היא חדר מחשב חדש או שדרוג החדר הישן?  זה כבר נושא לפוסט הבא.

יגאל שניידר

 

 

 

Entry Filed under: Data center, Green IT, green data center, אולמות מחשב, חדר מחשב ירוק, שדרוג חדרי מחשב. .

Leave a Comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Top Posts

פוסטים אחרונים

Blogroll

Categories

Tags Cloud

אולמות מחשב ארונות מקוררי מים הארקה חדר מחשב ירוק חוות שרתים חשמל לחות מרכזי נתונים ניהול חדרי מחשב ניהול כבילה רעידות אדמה רעש רצפה צפה שדרוג חדרי מחשב שרידות שרתי להב ASHRAE Best Practices Blade Servers Data center green data center Green IT grounding a data center High Density High Density Cooling KVM KVM Over IP Paragon PDU / Fail safe Switch row cooling Uncategorized virtualization Water Cooling

עמודים

ארכיון

הבלוג הוקם ומנוהל בסיוע: